Sunday, November 21, 2010

So, GAGA

Stála jen několik centimetrů ode mě, nakláněla se na nás, pár vteřin hleděla do očí! Byl to jeden z největších zážitků mého života!
Nejsem žádný hudební kritik, ani písař, ale mám právo napsat si svůj malý a nevýznamný pohled na věc:)
Než přejdeme k servírování zážitků z Bálu příšer, ráda bych se s Vámi podělila o tom jak toto jedinečné stvoření, monster, free bitch, slečnu tisíce tváří  která v tomto velkém hudebním světě nemá obdoby vidím já.
Ať už Vás potěším, či nepotěším, překvapím, či nepřekvapím, mezi popové princezny co to rádi po po poker, nebo mum mum mum muh, nepatřím.
Gaga je pro mě fascinující osobou, ikonou, hlavně díky osobnosti. (Proto jsem našla zalíbení i v její tvorbě). Je to snad zjevení z jiné planety, dívka co se narodila s nějakou zvláštní schopností z nenadání šokovat a prorážet svět, a ještě k tomu tak rychle že, hraje hru se světlem o závod, či snad jen správě střelená a opravdu bohatě talentovaná dáma která si s třiceti centimetrovýma šteklema vyšlapává světem a přímočaře kráčí za svým snem? Kdo ví!
Líbí se mi ona, její touha předhánět svět, touha dokázat a předvést něco nového, její chtíč po slávě, její názory a doufám, že neskončí "jen" jako Královna popu dnešního světa, ale něco víc, doufám v to, že využije své moci a prosadí něco správného. Jestli půjde dobrým směrem, nezakopne, či nepropadne na tvrdé dno, tak si  myslím, že od ní můžeme čekat ještě velké věci a to nejen co se hudby týče. Má k tomu minimálně dobře našlápnuto.
Její názory, v podporování homosexuality a bisexuality ji fandím. Myslím, že neexistuje nikdo kdo by to mohl více podpořit a osvětlit mozky stále velké části obyvatelstva, která tomu značně opovrhuje.
Její móda, jak víme a známe všichni, nepřehlédnutelná. Ať už vám, přijde fascinující a geniální, či šílená a neohrabaná, je to jedno, protože nikoho z nás nenechá v klidu.
Její kreace jsou pro mě obdivuhodné, většinou slast pro mé oči, jindy inspirace pro mou tvorbu, někdy zase šok, že ani moje dolní čelist nezůstává na svém místě.
Každopádně pokaždé se bavím a těším na další  módní lahůdky.




Tím, že jsem stála tak blízko podia, uvědomila jsem si spoustu věcí. Resp., začali jsem o tom přemýšlet už v metru. Stačilo  vidět plné eskalátory, davy, které se mačkaly, sjížděly a shromažďovaly před arenou. A to všechno kvůli jedné osobě, jedné dámě, která je z masa a kůže stejně jako my, a přesto má okolo prstu obmotanou část světa!
Další věc, její tým. Tým lidí, který se stará o každou prkotinku okolo její osoby. Tolik přípravy, tolik věcí, tolik práce. Je asi jen pár lidí kterým opravdu důvěřuje a stojí si za nimi. Ani si to neuvědomuje, protože tyhle lidi nevidíme, ale bez nich by nebylo nic.
Její zodpovědnost...Je, více než obrovská. Má za sebou takovou hrstku, lidí, že by jsem se asi těžko dopočítávali. Říkala jsem si, že to musí být obrovské břemeno na zádech. Ona sama  ovlivňuje neuvěřitelnou skupinu lidí a je za to všechno zodpovědná. Každá maličkost kterou si oblékne, každá věta kterou řekne, každé gesto co udělá, vše je slyšet, vše  vidět a rozhodně se nic nenechá "jen tak". 
Ale přeci jenom "žije po svém" a zůstává free, takže se nevyhne kdejakým skandálům....


Teď už koncert. Stáli jsem přímo pod podiem. Řekli jsem si, že tam budeme a byli jsem tam! :)
Ale bylo to šílené, šílení lidé, někdy i zlí, hrubí a neohrabaní. Davové šílenství nevypukno, ale mnoho lidí "v klidu" opravdu nebylo. Neříkám, že my jsem "gagamanii" nepropadli, z šaten jsem se hnali tak rychle jak jen to šlo a kráčeli až k podiu! Hodinu jsem  nedočkavě stáli a pár minut před začátkem se v nás probouzely pocity typu: " už ji uvídíme, bude tu, kousek od nás, bušení srdce, zrychlený tep".


Začátek, příjemné překvapení. Rozbalil to famózní SEMI! Správně šílený,  stejně jako Gaga. Takhle nějak si představuji její přátele. 
Ve svých roztrhaných silonkách a stříbrných botičkách na podpadku rošťácky pobíhal po podiu, zpíval, křičel a skvěle uvedl  milovanou přítelkyni Gagu:)!


A koncert? Pojďme na to!
Napětí v hale je neuvěřitelné, ještě nikdy jsem neviděla tolik lidí pohromadě, všichni už čekají na okamžik, kdy se konečně zjeví ONA!
 Začátek, vynikající! Úvodní intro, zremixovaná Dance in the dark, takový electropop. Líbilo se mi promítání a ještě do teď mi v halvě zní " Im a free bitch, bitch " :D
Během koncertu odzpívala jak hitovky, na které pochopitelně publikum reagovalo nejvíce, tak i méně známé písničky + rockové balady s doprovodem klavíru ve kterých předvedla opravdu famózní zpěv, což byl trumf a většina jejich popových kolegyň může pouze závidět! 
Překvapila mě i dlouhým vyprávěním, kterým prokládala vystoupení.
Jak jsem psala, nejsem hudební kritik a ani mě nebaví psát o tom jak ostatní posluchači reagovali na vystoupení, či jak na Gagu působili čeští diváci. Pokud se chcete něco rozumného dočísti, omrkněte toto a rozhodně né Blesk ! :)
Důležité je, co z toho mám já. A to  jsou neuvěřitelné prožitky, z hlediska zábavy, skvělá, profesionální a sexy monstershow, zároveň opravdový hudební zážitek a co se módy a kostýmů týče, nemám co dodat. snad jen pouho pouhé, BRAVO GAGA !
S Matějem:-* jsem si po vystoupení mohli říci, že ten večer jsem se opravdu dotýkali hvězd! Tak doufejme, že tomu tak bude i na dále:)
Jeho ruka se ladně propojila s rukou Gagy a moje zase se Semim...Odcházíme šťastní, spokojení, hledíme na sebe, a jsme z toho všeho  lehce mimo ale, s úsměvem na tváři, nabaženi naší společní ikony!









13 comments:

  1. "I can´t pay my rent, but i´m fucking gorgeous."
    ...veľmi dobre spísané pocity z koncertu...veľká šou! zaručene...100%!...nie Gaga, ale Lady Gaga, pretože ona je pravá dáma

    ReplyDelete
  2. Wow, no podle mě je hodně talentovaná, ale spousta její práce je i promyšlený marketing. Ona tohle všechno dělá s nějakým cílem. Má miliony fanoušků, které šokuje. No rozhodně o ní ještě hodně uslyšíme!

    ReplyDelete
  3. no mussela to byt teda riadna sou...ale ako hovoris..nie ze by som ju mala rada koli hudbe..aj ked ta je tiez skvela..no ona ako osobnost ma v sebe iste caro...

    ReplyDelete
  4. pěkně napsané, musím souhlasit, sice jsem na koncertě nebyla, ale chápu tvoje pocity, já mám takové dycky po koncertě p!nk a nespim z toho ještě pak týden:D

    Gaga je fenomén, fandím ji!

    ReplyDelete
  5. Napsala si to přesně! Z koncertu mám podobné pocity.

    ReplyDelete
  6. Skvěle napsaný článek! Je dost překvapivé, že takováhle kreatura umí vážně zpívat, image se zpěvem se dá skloubit málokdy... ale je fakt, že ten tým na tom všem bude mít asi slušný podíl.
    škoda, že se nemohlo fotit!

    ReplyDelete
  7. Yes!!
    Byla jsem tam, stála jsem chvíli úplně vepředu, ale bohužel, securiťáci, kteří prohlašovali "nejsem tady od nošení vody" mě totálně zničili. Stáli jsme před halou od 10ti btw, mezi prvními jsme se dostali dovnitř (to, co následovalo při vpouštění "stáda" do haly, radši nekomentuji, super organizace, vskutku), ale zážitek úžasnej. :)
    Je krásná, maličká, milá a fanouškům tak vděčná, že jsem to ani nečekala! :)

    ReplyDelete
  8. JÉÉÉ taky jsem tam ten večer byla..

    ...a musím říct, že mam naprosto stejné pocity! Bylo to prostě fenomenální...libí se i jak si to napsala. To je prostě přesně ono!

    ReplyDelete
  9. jéé jak já tam chtěla!!!.. Gagu miluju. natie

    ReplyDelete
  10. Semi je skvělej, jeho hudba je vážně božská, poslouchám ho už snad rok(myslím).
    Na koncert šla moje kamarádka, celej ten dlouhej večer jsem byla vzhůru a čekala až mi po koncertě zavolá ať jí jdu o půl5 ráno vyzvednout na hl.n v Brně.Celej koncert znám do posledního detailu(zbylí čas do začátku školy jen a jen povídala!:) ).
    GAGA JE ŽENA UMĚNÍ, OVLIVŇUJE NÁS,HUDBU, SVĚT MÓDY,dokonce i naše chování.

    ReplyDelete
  11. určitě sis to užila teda, já jsem tam nebyla ale věřím že to stálo za to! :) Máš hezké stránky moc! Jdu prozkoumat další články co tu máš :P ♥

    ReplyDelete
  12. Máš to tak krásně napsané, že je mi líto, že si to Lady GaGa nemůže přečíst :D
    Teda... já na koncertu nebyla, vlastně Gagu ani nijak neposlouchám, ale musím s tebou sympatizovat a totálně sdílím tvé pocity! Chci říct, kdybych já byla na koncertě svého nejmilovanějšího nejkrásnějšího nejtalentovanějšího nejsexovnějšího zpěváka (:D Ano, někdo takový vážně existuje!:D), byl by to ten největší zážitek mého života! Největší, nezapomenutelný! Jenže! Ano, je mi pouhých 15 let, maminka mě tudíž nechtěla pustit na koncert ve Vídni a já jí to budu vždycky vyčítat, i když si říkám, že jsem blbá, a že ji chápu, protože se o mě bojí, ale stejně jí to budu vyčítat dál, protože kvůli ní jsem nemohla prožít nejlepší den mého života.
    Krásný blog!

    ReplyDelete